Het weer in de Vendee

Vakantie in de Vendée: Met meer dan 2050 zonnen uren

Het bijzondere microklimaat in de Vendée zorgt ervoor dat u optimaal van de zon kunt genieten. Deze regio is geliefd vanwege het grote aantal zonnen uren.

Mooi weer tot in de wintermaanden

De ligging van onze villa is perfect, op loopafstand van de zee en slechts enkele kilometers van Les Sables d'Olonne, een levendige badplaats, zelfs tot in de wintermaanden. Wij zijn er zelf altijd in het voor en naseizoen en wanneer even de zon doorkomt is het er zelfs in december en januari heerlijk vertoeven. Uit de wind in het zonnetje heeft de barometer meerdere keren op 25 graden gestaan.

Ligging Villa Vendee

Onze villa ligt in het ressort Les Jardins du Chateau d'Olonne. De luxe villa's van dit ressort staan in een groene rustige omgeving. Het ressort beschikt over een receptie met Nederlands sprekende medewerkers, een tennisbaan, kinderspeeltuin, tafeltennistafels, fietsverhuur en ook over een uitstekend restaurant en verwarmd buitenzwembad 


Vakantie aan het strand in de Vendée

De grootste attractie van de Vendée is het strand. En wat voor strand: eigenlijk bestaat de Vendée uit een 150 kilometer lang en wit zandstrand. Af en toe onderbroken door een partij rotsen. De stranden zijn behoorlijk breed en lopen dus maar langzaam af in zee. Een sterke stroming is er niet en op veel plaatsen zijn speeltuinen voor de kleintjes. In het zand is alle ruimte om zandkastelen te bouwen, te vliegeren en te ravotten. Perfect voor een vakantie met de kinderen. En het mooie is: na de Côte d'Azur heeft de Vendée de meeste zonne uren van heel Frankrijk!

Gezellige badplaatsen in de Vendée

Alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie In de Vendée zijn in ruime mate aanwezig. De mondaine badplaatsen zijn volledig gericht op de verwende vakantieganger. Bezoek St. Jean-de-Monts, Les Sables d'Olonne, La Baule en Pornic. U vindt er bedrijvige boulevards met draaimolens, casino's, gezellige terrasjes en restaurants. Regelmatig is er markt en tot in de late uurtjes kunt u souvenirs kopen in de kraampjes. Een mooi contrast vormen de rustige haventjes waar vissersbootjes dobberen.
Vanuit uw vakantiehuis ligt de gezelligheid in de Vendée binnen handbereik!

De kust van de Vendée

Uw vakantiehuis in de Vendée is de springplank bij uitstek voor leuke tochtjes. Bijvoorbeeld naar het schiereiland Ile de Noirmoutier, via de weg die alleen met laag water berijdbaar is vanaf het vasteland. Maak een boottocht naar Ile d'Yeu of een kanotocht door de moerassen. Breng een bezoek aan het vogelreservaat bij l'Ile d'Olonne en de talrijke oesterkwekerijen. Fiets over de speciaal aangelegde paden door de uitgestrekte naaldbossen, soms meteen vanuit uw vakantiehuis.